Parning planeras

Parning planeras vintern 2021

Tik: Skarnäbbens Ståscha – SE25607/2018
Öga UA
Patella UA
prcd-PRA – DNA-testad fri
Ataxi – Dna-testad fri
Jaktprovs- och utställningsmeriterad

Hane: Credo – NO36511/19
Öga UA
Patella UA
Startad på jaktprov, poäng kommer senare

Kombinationen har en beräknad inavelsgrad över 5 generationer på 3,125 och förväntas ge friska, mentalt sunda och dugliga jakthundar med rastypisk exteriör. Valparna kommer inte att kunna utveckla prcd-PRA eller Ataxi. Prcd-PRA är den PRA form som finns hos norrbottenspets och ungefär 7% av hundarna är anlagsbärare. Ataxi är en neurologisk sjukdom som finns i linjer där hunden Hugo – SF39340/94U finns. Parningen är godkänd av norskt avelsråd och uppfyller NSFNs avelskriterier.Ståscha är en stenhårt arbetande, snabb tik som jobbar med huvudet högt i vidsträckt sök. Tätskällande med mycket hörbart bra skall mellan 80 och 115 skall per minut. Oftast är hon tyst i upptag, lyssnar i förföljande. Trots sin låga ålder en av rasens mest sökstarka tikar genom tiderna på jaktprov och har gått till pris fyra av fyra starter, alla gångerna med full pott på söket. VG på utställning. Förutom fågel så har hon skällt björn i det fria, är godkänd på permobjörnstest och skäller älg.


Credo är en hårt arbetande, snabb hane som jobbar med huvudet högt i vidsträckt sök. Bra skall med normal hörbarhet som oftast ligger på 80 skall per minut. Lugnt beteende vid ståndskall, sitter ofta ner och skäller. Helt tyst i upptag och utmärkta förföljanden med lyssnande. Mycket stor talang jaktligt som fortfarande utvecklas. Förutom fågel så har han haft 7 timmars skalltid på älg. Jagat björn och skällt järv med 2km förföljande hösten 2020.

Intresserade ombeds sända ett mejl till kim.p.backlund@gmail.com
Lämna gärna telefonnummer.

Filmer på båda med skallarbeten finns på min youtube-kanal https://www.youtube.com/channel/UCII8f9ckCdVHo0E3oenWjsw

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s