Norrbottenspetsar med känd prcd-PRA status

Här kommer en lista över norrbottenspetsar med känd status för prcd-PRA. Detta är den enda kända påvisade formen av PRA hos norrbottenspets. Nedärvningen är recessivt autosomal och 7% av de dna-testade hundarna är anlagsbärare. Det är endast ett fåtal av dessa som är offentligt kända och endast en som är med på listan, min egen hund Trollfågelns Mini. Vem av hennes föräldrar (eller om båda är det) som är anlagsbärare är inte känt. Det finns ett fåtal andra hundar där det är känt att de är anlagsbärare men dessa är ännu inte med på listan. Förhoppningsvis utökas listan allt eftersom fler hundar dna-testas.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s