Om Nobsen Kennel

Kennelnamnet Nobsen är godkännt av FCI och NKK from den 1a Juni 2016. Att ha ett registrerat kennelnamn innebär förpliktelser för mig som uppfödare och säljare av valpar och gör valpköpet tryggare för dig som köpare. Jag påtar mig att följa NKKs etiska riktlinjer och följa övriga regler för en sund hundhållning. I tillägg så är det viktigt att uppfödaren har ett bra samarbete med rasens avelsråd. Det har inte direkt med kennelnamn att göra men utgör en extra trygghet för dig som valpköpare att du får en jaktligt duglig och frisk hund.

Kennelns målsättning är att förstärka Norrbottenspetsen som ras. Huvudmålsättningen är att få fram dugliga jakthundar till glädje för sina ägare men också att bibehålla en genetiskt sund och variabel ras för framtiden. Det innebär i möjligaste mån utavel, dvs motsättningen till inavel – eller linjeavel som förespråkarna hellre kallar det.

Idag är Norrbottenspetsen en frisk och långlivad ras med god exteriör som passar för ett liv som jakthund. Om man följer de hälsoundersökningar som rekommenderas (undersökning av knäleder) eller krävs (ögonlysning), samt hör efter med avelsråd är man förhållandevis trygg när man väljer att köpa en Norrbottenspets.

Jag som äger kenneln heter Kim Backlund och är 45år och har jakt, hundar, fiske och friluftsliv som hobbys. Jag bor i norra Tröndelags fjälltrakter och bor därmed så att säga i Skandinaviens mitt. En mycket bra plats att bo på om man har dessa hobbys.

Vid frågor som inte besvaras via hemsidan kontakta gärna mig på e-post: kim.p.backlund@gmail.com eller via telefon +4794216754

I mån av tid finns det möjlighet att komma med ut och prova på jaktformen i skarpt läge. Detta är något som framförallt kommer att erbjudas ungdomar och nyblivna jägare.

16 reaktioner till “Om Nobsen Kennel

 1. Hej jag ser att ni har planerad valpning nu i vår, jag har försökt att köpa valp under 2 år från de parningar som lyckats men har ej haft turen att komma med bland de utvalda, jag ställer mig gärna på er lista för valp om det är möjligt, kan sända en presentation om ni önskar.

  Gilla

 2. Hello from Canada,

  I am looking at getting another Norrbottenspets puppy. Have I contacted the right place.

  Gilla

 3. Vi är ett äldre pensionärspar. Husse har alltid haft jakthundar o jagar fågel, rådjur o älg. Juldagen fick vår 13-åriga älghund sluta sina dagar. Önskemålet är att få ta hand om en omplaceringshund. Familjen består även av en 8-årig kastrerad pomeraniantik och en 11-årig kastrerad katt. Han har tidigare haft lapphundar som han jagat fågel, hare, rådjur o älg med. Pga familjens sammansättning o vår ålder känns det bäst att ta sej an en vuxen hund. Vi tar gärna mot besök för kontroll av hur en ev. hund skulle få det hos oss.
  Mvh

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s