Jaktstart 2018

Jaktsäsongen på fågel har kommit igång och vilket fågelår det är!!! Iår är ett år då många kommer att få chansen att lyckas med sina hundar även om det gått trögt i några år för mer fågel än så här det kan man nog inte räkna med att få uppleva. Har jagat fyra dagar på marker runt stugan i östjämtland och det har verkligen varit fågelkontakter hela tiden. Söken på hundarna har varit bra men det har varit svåra vittringsförhållanden och mycket rastlösa orrar som flyttar snabbt. Har ändå blivit några fåglar och roligast av allt var att jag redan första veckan fick skjuta för Ståscha som nu är 5 månader gammal. Inte mer än ett par skall på fågeln men ändock, fågel i backen räknas och nu går det att börja förlänga skalltiderna succesivt.

Nu till helgen den 1 och 2 september så startar jag Mini på jaktprov här hemma i Lierne. Fågeltillgången ser bra ut och hon har sökt väldigt bra hittills med sökvidd upp till 800m men ligger normalt mellan 200 och 400m. Så återstår att se om hon kan hålla det även med en domare på släp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s